Podul feroviar peste râul Prut va purta numele lui Gustave Eiffel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii orăşeneşti din Ungheni au atribuit podului feroviar ce uneşte cele două maluri ale Prutului numele arhitectului francez Gustave Eiffel. Decizia e prilejuită de aniversarea a 135 de ani de la darea în exploatare a podului peste râul Prut, construit conform unui proiect executat de Eiffel, scrie unghiul.md.

Ca o justificare a deciziei adoptate, Alexandru Ambros, primarul oraşului Ungheni, a spus că în baza unor informaţii (din internet) s-a descoperit că podul ar fi fost reconstruit conform unei idei a lui Eiffel după ce construcţia anterioară din lemn a fost distrusă în nenumărate rânduri în urma inundaţiilor. În plus şi experţii internaţionali le-ar fi sugerat că podul Eiffel ar putea deveni o atracţie turistică.

Vasile Iucal, directorul Muzeului de Istorie şi Etnografie din oraşul Ungheni, salută această iniţiativă, dar nu ştie pe cât este de argumentată documental: „În muzeul oraşului nu este nici un document care ar certifica clar cine este autorul construcţiei", a menţionat Vasile Iucal.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite