Patru înecuri într-o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul Protecţiei Civile bate alarma: în această duminică încă patru oameni din diferite regiuni ale ţării, printre care un minor, s-au înecat la scăldat sau la pescuit.

În timp ce se scăldau, au murit un bărbat de 58 de ani din Hânceşti şi un copil de zece ani din raionul Străşeni. Un bărbat de 53 de ani din Anenii Noi şi-a pierdut viaţa în timpul pescuitului. Cadavrele acestora au fost scoase din apă şi identificate. Nu a fost recuperat corpul tânărului de 20 de ani care s-a înecat ieri într-un lac din municipiul Chişinău. Scafandrierii au lucrat până târziu, iar astăzi vor continua căutările.

De la începutul sezonului de vară, 77 de persoane s-au înecat, printre care 18 copii. Peste 200 de oameni au fost salvaţi.

„Este important ca oamenii să se scalde în locuri autorizate, să nu lase copiii fără supraveghere, să nu se aventureze în apă în locuri nesigure şi, mai ales, să nu se scalde în stare de ebrietate. Alcoolul este cauza cea mai frecventă a înecurilor în perioada estivală", atenţionează Liliana Puşcaşu, ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite