Patru băieţi de la Internatul din Orhei s-au mutat în propriul apartament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevi de la scoala-internat din Orhei
Elevi de la scoala-internat din Orhei

La Călăraşi, a fost inaugurată azi, o locuinţă protejată pentru persoane cu dizabilităţi. Aici au fost transferați patru tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani din Casa- internat pentru copii cu deficiențe mintale din Orhei.

Ion, Gheorghe, Andrei și Eugen au trăit aproape toată viața în instituții rezidențiale.

După ce a locuit 20 de ani în Casa-internat din Orhei, Ion visează să-şi deschidă o cizmărie. El repara încălţămintea colegilor de la internat. Se mai pricepe la reparat aparatele electronice şi la lucrări agricole.

Gheorghe este cel mai gospodăros dintre toţi. În instituţie, în afară de faptul că lucra pământul, ajuta la ospătărie şi spălătorie.

Andrei și-a lăsat cel mai bun prieten în internat. I-a promis că va veni în vizită. Andrei este foarte pozitiv, glumeţ şi îi place să cânte.

Citeşte şi: Să facem un Crăciun adevărat la Casa-internat de la Orhei. Cei 270 de băieţi îşi doresc doar puţină dragoste. Vezi VIDEO!

Eugen, al patrulea locatar, este un băiat timid. El are o capacitate mare de a învăţa şi niciodată nu refuză să facă un lucru.

Deocamdată, tinerii sunt ajutaţi de către patru specialişti care îi învaţă cum să se descurce singuri în viaţă.

Apartamentul cu trei camere a fost procurat și amenajat cu sprijinul financiar oferit de Fundaţia Soros-Moldova din sursele Fondului de Urgenţă lansat de către George Soros în anul 2009.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite