Părinţii unui bebeluş ţin în secret sexul acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când într-o familie apare un copil, părinţii anunţă toate rudele şi prietenii despre greutatea, sexul şi  numele micuţului. Însă din e-mailul trimis celor apropiaţi de către Kathy Witterick şi David Stocker din Canada lipsea o informaţie importantă: dacă au băieţel sau fetiţă. „Deocamdată, nu vom dezvălui sexul copilului. Este un tribut adus libertăţii şi puterii de a alege", se spune în e-mailul trimis de mama b

Sexul copilului, pe nume Storm, este cunoscut doar de  părinţii, ceilalţi doi copii ai lor, un prieten apropiat şi două moaşe care au asistat la naştere, scrie The Toronto Star. Nici bunicii nu au avut acces la această informaţie.

Părinţii originari din Toronto, Canada, au decis să nu dezvăluie genul, pentru ca atunci când va creşte, să se bucure de libertatea de a alege singur cu cine se identifică.

Cum au ajuns părinţii la aşa o decizie? Tatăl, David Stocker s-a inspirat din o carte pe care a citit-o, numită „X: istoria fabuloasă a unui copil", care istoriseşte povestea unui micuţ crescut nici ca băiat, şi nici ca fată şi care s-a dezvoltat normal.

„Am observat că părinţii iau atâtea decizii pentru copiilor lor. Este odios", a declarat  tatăl, profesor a o şcoală în care sunt promovate principiile dreptăţii sociale.

image

Foto: Storm, împreună cu părinţii şi fraţii săi

Ceilalţ doi copii ai cuplului, Jazz şi Kio (2 şi 5 ani) nu au scăpat de atitudinea neconvenţională a părinţilor. Copiii sunt încurajaţi să-şi aleagă singuri  hainele pe care vor să le cumpere şi să decidă dacă vor sau nu să se tundă.

Pentru că Jazz şi Kio poartă îmbrăcăminte roz şi părul lung, sunt luaţi drept fete de mulţi oameni. Dar părinţii nu-i corectează, ci-i lasă pe copii să o facă, dacă doresc.

Chiar dacă Jazz se îmbracă ca o fetiţă, nu vrea să fie confundat cu una. Recent,  el a rugat-o pe mama sa să anunţe liderii unui centru de creaţie că este  băieţel.

Cât despre mama sa, ea nu renunţă la cruciada împotriva „tiraniei rolurilor atribuite“.
„Toată lumea ne întreabă: «când se va termina asta?», la care noi răspundem «Chiar aşa, când ase va termina? Când vom trăi într-o lume în care oamenii pot face propriile alegeri?"»,“, a spus mama copiilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite