Proteste la Chișinău împotriva declarațiilor homofobe ale președintelui Parlamentului Marian Lupu. Vezi GALERIA FOTO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii comunității LGBT din Capitală au venit cu pancarte și fluiere în fața reședinței prezidențiale de lângă Ministerul Agriculturii, unde au protestat împotriva declarațiilor făcute de președintele Parlamentului, cu privire la statutul minorităților sexuale.

Reprezentanții comunității LGBT și susținători ai acestora au protestat astăzi, în fața reședinței prezidențiale de pe strada Sfatul Țării, împotriva declarațiilor făcute de Marian Lupu, conform cărora oamenii cu orientare sexuală alternativă nu sunt asemenea lui și că ieșirile lor în public ar fi un pericol pentru societate.

Marian Lupu: „Nu vreau familii homosexuale și parade cu băieței în chiloței"

Manifestanții au venit înarmați cu pancarte cu mesaje împotriva replicilor înaintate de președintele Parlamentului și au fluierat timp de 20 de minute în fața imobilului de pe strada Sfatul Țării.

„Protestăm fiindcă nu suntem de acord cu declarațiile homofobe pe care Marian Lupu le-a făcut public, la începutul acestei săptămâni. Nu facem decât să ne apărăm drepturile", precizează Anastasia Danilova, director executiv Gender-Doc M.

image
image
image

Click aici să vezi GALERIA FOTO!

„Marian Lupu ne contestă drepturile și libertățile fundamentale, cum ar fi libertatea întrunirilor sau dreptul de a întemeia o familie. Toate misiunile diplomatice cunosc deja declarațiile Președintelui Parlamentului. Dacă ne consideră inferiori, de ce acceptă impozitele noastre?", spune și Artiom Zavadovschi, un alt manifestant.

În cadrul organizației Gender-Doc M sunt înregistrați circa 2.000 de beneficiari, cu vârste cuprinse între 18 și 74 de ani, care fie studiază, fie lucrează în Republica Moldova ca medici, creativi din industria publicitară, juriști sau vânzători.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite