PROTEST/ Angajații întreprinderii „Avicola-Nord" din Fălești caută dreptatea la Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajații unui grup de companii din nordul republicii în frunte cu ex-directorul întreprinderii "Avicola-Nord" de la Făleşti, Gheorghe Bârlădeanu, au revenit la Chișinău pentru a protesta împotriva acaparării ilegale a patrimoniului companiei „Avicola-Nord" și a companiilor din regiune afiliată acestora.

Circa 100 de persoane au venit în fața Reședinței de Stat afișând pancarte cu mesaje prin care se acuză noii proprietari ai companiei „Avicola Nord" că le-au sechestrat toată averea.

După ce a purtat negocieri cu reprezentanți ai președenției în incinta reședinței de stat, Gheorghe Bârlădeanu a spus pentru „Adevărul" că „opinia protestatarilor a fost adusă la cunoștința autorităților, consilierii președintelui interimar Marian Lupu urmează să analizeze informațiile pe care le-am oferit și să discute cu partea opusă, după care ni se va comunica și nouă decizia aprobată", a spus ex-directorul întreprinderii "Avicola-Nord".

Protestul angajaților din nordul țării a fost determinat de acțiunile abuzive din ziua de luni a noilor proprietari de la Avicola-Nord, care au sustras inventarul agricol al întreprinderii și l-au transportat în direcții necunoscute.

Ex-directorul "Avicola-Nord" a spus că din anul 2008, când întreprinderea a fost acaparată prin atac de tip raider şi a fost demis ilegal din funcţie împreună cu circa 40 de angajaţi, nimeni din conducătorii ţării nu a luat atitudine faţă de acest caz.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite