Orfanii Tatianei, lipsiţi de Moş Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru cei patru copii ai familiei Ţăranu, sărbătorile de iarnă sunt un motiv de tristeţe. Crăciunul vine să le întărească gustul amar al singurătăţii, iar Revelionul înseamnă pomenirea zilei în care mama a ieşit din casă, dar nu s-a mai întors.

Dumitru (8 ani) este sigur că mama lui nu e moartă. „Mama e în cer şi într-o bună zi o să zburăm şi noi la ea", spune micuţul, care în această toamnă, a urcat pe un gard ca să se înveţe să zboare pentru a ajunge la mama. La înmormântare a fost doar cel mai mare dintre copii, Victor (17 ani).

„Au trecut ani de zile, dar durerea în suflet nu-mi trece", spune băiatul „Doctorii, din vina cărora a murit mama, trebuie să răspundă în faţa noastră. Trebuie să dea explicaţii pentru ce au făcut, sau mai bine zis pentru ce nu au făcut" spune, oftând, Victor. ”Dacă mama ar fi avut bani să le dea medicilor, poate s-ar fi uitat la ea”, adaugă tânărul.

AFLAŢI AICI CE S-A ÎNTAMPLAT CU MAMA COPIILOR

Opt oameni  într-o cameră


Angelina (5 ani), Dumitru (8 ani), Liuba (15 ani), Victor (17 ani) au rămas în grija bunicilor şi a două mătuşi nemăritate, care se zbat cu toate puterile să-i întreţină. Bunica lucrează ca infirmieră la morga din Chişinău şi are un salariu de 1.500 de lei.
„Împrumut de la unul de la altul, numai să le pot pune o bucăţică de carne pe masă, măcar o dată pe săptămână", spune Ludmila Ţăranu.

image

FOTO: TUDOR IOVU Bunica le citeşte micuţilor o poveste înainte de culcare

Cei opt membri ai familiei stau pe timp de iarnă în una din cele două camere dintr-o casă la sol. Cititorii „Adevărul" care doresc să le ofere acestor copii o bucurie de Crăciun, o pot face prin intermediul redacţiei noastre. Numărul de telefon este 022.84.31.80, e-mail: chisinau@adevarul.ro.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite