O nouă operație, de 25.000 de euro, la București, pentru tânărul supus ultimului transplant de rinichi, soldat cu un eșec

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Chişinău nu s-a mai făcut un transplant de trei ani
La Chişinău nu s-a mai făcut un transplant de trei ani

Intervenția chirurgicală va avea loc la Centrul de Chirurgie Urologică, Dializă și Transplant Renal din incinta spitalului Fundeni din București și va fi suportată integral din bugetul Ministerului Sănătății.

Pacientul asupra căruia a fost făcut primul transplant de rinichi din ultimii trei ani, soldat cu un eșec, va fi operat la București.

„Băiatul este la hemodializă. Acum îi menținem condițiile necesare și îi pregătim un transplant în România. El va fi reabilitat din cheltuielile noastre. Operația costă în jurul a 25.000 de euro și suntem în așteptarea organului de la donator", a declarat pentru „Adevărul" ministrul Sănătății, Andrei Usatâi.

Oficialul a mai adăugat faptul că în acest moment așteaptă confirmarea că a fost găsit un donator cu rinichi compatibil, astfel încât tânărul operat la Chișinău să fie supus unei noi intervenții chirurgicale.

Transplant de rinichi eşuat. Bolnavul va fi inclus, în continuare, în lista de aşteptare

Băiatul va fi operat la Centrul de Chirurgie Urologică, Dializă și Transplant Renal din incinta spitalului bucureștean Fundeni.

Transplantul eșuat a avut loc anul trecut, în prima jumătate a lunii decembrie. Atunci, donatorul a fost chiar mama pacientului. Operația a avut loc la Spitalul Clinic Republican din Chișinău.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite