Obligat să spună că a tras la Durlești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii încearcă să demonstreze vinovăţia unui bărbat în cazul asasinării celor doi îndrăgostiţi împușcați în aprilie 2011. Cel puţin oficial, tânărul a fost arestat pentru 20 de zile pentru consum de droguri. Mandatul expiră pe 9 februarie.

Bărbatul, de aproximativ 30 de ani, din Durleşti, a fost ridicat de acasă la mijlocul lui ianuarie. „În materialele dosarului am găsit o ordonanţă de efectuare a percheziţiei la domiciliu, datată cu decembrie 2011. Anchetatorii presupuneau că ar putea găsi probe în dosarul penal deschis pe omorul celor doi îndrăgostiţi. N-au găsit însă nimic", a declarat avocata bărbatului, Veronica Pascal.

Formal, poliţiştii au căutat în casa suspectului droguri. Apărătorul susţine că locuinţa clientului său a fost verificată de doi poliţişti, care nu au dat de stupefiante. „A venit şi al treilea. A intrat într-o altă cameră unde ar fi găsit cânepă. Am solicitat raportul de expertiză medico-legală care ar confirma că bărbatul reţinut ar fi consumat droguri. Deocamdată, nu e decât o bănuială", a mai spus Veronica Pascal. Potrivit ei, în instanţă, procurorul ar fi recunoscut că tânărul este cercetat şi în cazul altor infracţiuni, dar nu a oferit detalii.

Rudele tânărului afirmă că oamenii legii încercă să-i incrimineze tentativa de omor a consilierului liberal-democrat din aceeaşi localitate. „După ce l-au luat, l-au dus la judecată. Am încercat să schimbăm două vorbe. Tot ce am aflat de la el este că l-au bătut foarte tare şi l-au obligat să recunoască faptul că a tras în consilier", ne-a spus soţia bărbatului arestat.

Anchetă cu 59 de suspecţi

De cealaltă parte, Corneliu Bratunov, procuror-şef al Secţiei Exercitare Urmărire Penală în Cazuri Excepţionale, infirmă acest lucru. „A fost reţinut pentru droguri. Nu a fost acuzat de altceva", a comentat el.

Surse din Poliţie susţin că alesul local a fost împuşcat, în iulie 2011, din aceeaşi armă ca şi în cazul tinerilor îndrăgostiţi, Olga şi Ilie. Consilierul a supravieţuit, deşi a fost împuşcat în cap, picior şi mână. „Oficial, nu comentez", ne-a tăiat-o scurt Corneliu Bratunov.

La sfârşitul lunii ianuarie, procurorul general Valeriu Zubco a declarat la Prime TV că oamenii legii ar avea 59 de suspecţi în cazul asasinarii celor doi liceeni găsiţi împuşcaţi pe un câmp.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite