Numărul moldovenilor depistați seropozitiv crește de la an la an. Vezi care este orașul cu cei mai mulți oameni infectați cu virusul HIV!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Din informațiile Ministerului Sănătății, anul trecut au fost diagnosticați 721 de persoane infectate cu virusul HIV. Cei mai mulți moldoveni infectați cu acest virus au vârste cuprinse între 15 și 39 de ani și l-au contactat pe cale heterosexuală.

Numărul oamenilor depistați seropozitiv în Republica Moldova ajunge astăzi la 7.032, conform datelor furnizate de Centrul de profilaxie și combatere SIDA.

Numai anul trecut, efectivul celor bolnavi de SIDA anul trecut în Republica Moldova a ajuns la 430, cu 130 mai mulți decât în 2010, relevă Info-Prim Neo. Totodată, din informațiile Ministerului Sănătății, anul trecut au fost diagnosticați 721 de persoane infectate cu virusul HIV.

Proiect de lege antidiscriminare, pentru oamenii infectați cu HIV

Orașul cu cea mai mare prevalență a infecțiilor cu HIV este Bălți, cu 723 de cazuri la 100.000 de locuitori. Celelalte orașe din Republica Moldova cu cei mai mulți oameni depistați seropozitiv sunt, în ordine, Tiraspol, Bender și Chișinău. De asemenea, cei mai mulți moldoveni infectați cu acest virus au vârste cuprinse între 15 și 39 de ani și l-au contactat pe cale heterosexuală.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite