Noi dezvăluiri în dosarul "7 aprilie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul dezvăluirilor în dosarul "7 aprilie" continuă. Vitalie Golubenco, polițist în cadrul Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială Fulger, audiat în calitate de martor în dosarul polițistului Ion Perju, a declarat că în noapte de 7 spre 8 aprilie 2009 a transportat un cadavru la Spitalul de Urgență.

Potrivit lui Victor Boboc, tatăl tânărului decedat în Piața Marii Adunări Naționale, dar și a procurorului Vladimir Moșneaga, polițistul de la Fulger a declarat că a primit indicații de la Ruslan Saachian, șeful Poliției Criminale din Cadrul Comisariatului General de Poliție. În instanță, Golubenco a precizat că a transportat cadavrul la spital cu mașina de serviciu, o Niva de culoare gri. Polițistul a mai recunoscut că a fost nevoit să lase persoana lângă clădirea spitalului pentru că șeful său, Valentin Pascari, a spus că ar avea nevoie de el în central capitalei. Întrebat de avocați dacă persoana care a fost lăsată la Spital ar fi fost Valeriu Boboc, Golubenco nu a putut răspunde la întrebare, invocând că de atunci ar fi trecut prea mult timp.
Solicitat de "Adevărul" să spună dacă își mai amintește și de alte persoane decedate, Golubenco a spus că nu oferă niciun comentariu.
În aprilie 2010, Vitalie Golubeco împreună cu alți colegi din "Fulger" a fost demis, iar într-o lună, printr-un ordin a lui Victor Catan, ministrul de Interne, a fost restabilit pentru că în cadrul anchetei de serviciu n-au fost descoperite probe relevante care ar fi demonstrate vinovăția oamenilor legii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite