Nepotul lui Stalin pierde proces după proces

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stalin
Stalin

O instanţă de judecată din Rusia nu a satisfăcut cererea nepotului lui Stalin, Evgheni Jugaşvili, care a cerut tragerea la răspundere a şefului fondului de arhivă a FSB-ului rusesc, Vasile Hristofor. Acesta a declarat la o conferinţă că în 1940 dictatorul Stalin ar fi fost implicat direct la împuşcarea ofiţerilor polonezi la Katyn, lângă Smolensk, potrivit agenţiei Novîi Region.

"Nimeni nu a declarat că această crimă a fost comisă de Stalin şi rudele sale. Cum ar putea declaraţia lui Hristoforov să-i lezeze onoarea şi demnitatea nepotului lui Stalin?", a declarat în instanţă reprezentantul pârâtului.

Potrivit reprezentanţilor reclamantului, informaţiile făcute publice de către şeful arhivei sunt defăimătoare, mai ales că anterior nicio altă instanţă nu a demonstrat că Iosif Stalin ar avea vreo contribuţie la masacrul de la Katyn. Evgheni Jugaşvili crede că nu sunt suficiente dovezi care să indice asupra faptului că Stalin ar fi dat vreo comandă ca ofiţerii polonezi să fie împuşcaţi..

În februarie 2012, o altă instanţă nu i-a satisfăcut lui Jugaşvili o cerere asemănătoare. Acesta a dat în judecată Duma de Stat unde, la fel, s-a discutat despre implicarea lui Stalin în masacrul de la Katyn.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite