Moldovenii blocaţi în Libia au decis să se întoarcă acasă. Află care sunt şansele lor să revină!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei şase medici şi asistente medicale, aflaţi la muncă în Libia, ţară în care are loc un săngeros război, au decis să se întoarcă în Moldova. Dorul de casă, dar şi situaţia tensionată din această ţară i-au determinat să-şi facă bagajele şi să aştepte evacuarea.

Valentina Safta, asistentă medicală la spitalul din Mizdah, localitate situată la 300 kilometri de capitala Tripoli, a declarat pentru „Adevărul":„Situaţia este tensionată aici. Chiar dacă în oraşul nostru este deocamdată linişte, nu ştim ce va fi mâine. Am decis să ne întoarcem şi pentru că ne este foarte dor de casă".

Femeia, care se află în Libia de şapte ani, este hotărâtă să revină pentru totdeauna în Moldova, chiar dacă în Libia primea un salariu care-i permitea să-şi întreţină familia.

„Bagajul este gata, iar demisia pot să mi-o dau în orice clipă. Cred că este cea mai bună decizie pentru rudele mele, care sunt îngrijorate", a declarat Safta. Împreună cu ea se vor întoarce în ţară încă 4 femei şi un bărbat din Moldova, care muncesc la aceeaşi instituţie medicală.

Corespondenţă specială din Libia: „Militarii au înconjurat spitalul!"

Cetăţenii noştri s-au înscris în lista persoanelor care vor să fie repatriate de la Ambasada Ucrainei la Tripoli.

Călătoria este programată pentru 1 aprilie.

„Autorităţile ucrainene au trimis o navă maritimă pentru a-i aduce pe conaţionali acasă. Deocamdată însă vaporul nu poate staţiona într-un port din Libia şi în prezent se caută o alternativă pentru a fi ancorată în Tunisia", spune Alexandr Reabţev, angajat al Ambasadei Ucrainei în Tripoli.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite