Militarii în rezervă doresc să devină businessmani sau programatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarii în rezervă îşi caută ocupaţii
Militarii în rezervă îşi caută ocupaţii

Camera de Comerţ şi Industrie şi Academia de Studii Economice au lansat cea de a V-a fază a proiectului OSCE "Recalificarea personalului militar din Republica Moldova", la care participă 110 foști ofițeri și militari în rezervă din Chişinău, Ungheni, Bălţi, Cahul și Edineț.

Potrivit directorului Centrului Formare Continuă al CCI, Victoria Cotici, instruirea va avea loc la Chișinău și la filialele CCI din orașele enumerate.
"La proiect participă foşti ofiţeri şi subofiţeri ai Armatei Naţionale, Serviciului de Grăniceri şi Departamentului Trupelor de Carabinieri. Spre deosebire de etapele precedente, de data aceasta s-au arătat interesați de cursuri și militarii din Edineţ", a menţionat Victoria Cotici.

Cursurile vor avea loc în perioada 17 septembrie - 17 decembrie. Participanţii vor obține cunoștințe la una din specialităţile: administrarea businessului mic şi mijlociu, tehnologii informaţionale, limba engleză.

Proiectul "Recalificarea personalului militar din Republica Moldova" a demarat în iunie 2010, la inițiativa Guvernului Moldovei și cu susținerea OSCE, iar Camera de Comerţ şi Industrie şi Academia de Studii Economice au fost selectate pentru a-l implementa.

Proiectul are scopul de a oferi asistenţă militarilor care îndeplinesc serviciul prin contract şi ofiţerilor în rezervă pentru ca aceştia să fie reintegraţi mai uşor social şi profesional.

În total, în cadrul celorlalte patru faze ale proiectului au fost instruite 347 de persoane.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite