Meniul de Crăciun de la supermarket. Vezi cât te costă masa festivă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu produsele gata preparate din supermarket faci o masă festivă ca la carte
Cu produsele gata preparate din supermarket faci o masă festivă ca la carte

O raită pe la magazin, cu 1.300 de lei în buzunar, te poate scuti de osteneala gătitului. Pe ultima sută de metri, moldovenii ocupaţi găsesc salvarea în bunătăţile gata făcute de pe rafturile magazinelor.

Doar două zile ne despart de Crăciun, iar vacanţa de Sărbători a rămas doar un vis în acest an. Inevitabil, apare o întrebare pentru moldovenii care sărbătoresc pe stil nou: ce punem pe masa festivă? Să mergi la piaţă pe ultima sută de metri pentru a pregăti bunătăţile tradiţionale ţi-ar lua timp şi ar putea să te coste mai mult decât ai fi dispus să cheltuieşti.

O alternativă eficientă ar fi să-ţi iei deliciile culinare direct de la supermarket. De pildă, pentru o masă de patru persoane, un aperitiv cu răcitură te costă în jur de 80 de lei. Cu o salată Olivie şi nişte cârnăciori, scapi cu 250 de lei. La felurile principale, sarmalele ajung la 67 de lei, pulpele de pui cu ciuperci duc spre 190, iar hecul prăjit pentru toţi oaspeţii te costă încă 150 de lei. Pentru a încheia masa în eleganţă, un desert devine obligatoriu. Aşa că mai pune deoparte încă vreo 130 de lei pentru un tort delicios. În total, masa de la supermarket ar trebui să te coste până în 800 de lei. Adaugă aici timpul câştigat, plus laudele musafirilor care vor crede că ai stat ore în şir în bucătărie.

BUCĂTĂRIE PE ALESE

„Mai mult la noi vin oamenii peste 30 de ani, care lucrează în companiile mari şi îşi permit să-şi facă cumpărăturile la noi. Merg bine feluri precum şniţelele de pui, pulpele de pui cu ciuperci şi salatele. Toate sunt făcute de câte trei-patru ori pe zi", spune Oxana Cioina, vânzătoare la un magazin din Capitală.

REPORTAJ Satul în care e Crăciun 365 de zile pe an

SONDAJ Bătrânii sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi, tinerii pe nou

Moş Crăciun din Moldova va purta opinci şi căciulă de cârlan

Să facem un Crăciun adevărat la Casa-internat de la Orhei. Cei 270 de băieţi îşi doresc doar puţină dragoste. Vezi VIDEO!

O parte din muşterii, însă, preferă să se apuce de gătit. „De obicei, gătesc. Doar torturile le cumpăr gata făcute. Pentru ele încă nu mă încumet să intru în bucătărie", recunoaşte Elena Starţun (23 de ani), operator bancar. „Preparate de-a gata cumpăr plăcintele şi dulciurile. Iau mai mult timp de pregătit", mărturiseşte Marina Petraşcu, o casnică în vârstă de 33 de ani.

La capitolul băuturi, oferta e la fel de variată. Pentru o votcă bună pregăteşte-te să scoţi din buzunar între 80 şi 400 de lei. Pentru aşa o sărbătoare, un divin vechi de 10 ani ar fi mai nimerit. Te costă în jur de 230 de lei, în funcţie de brandul preferat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite