Luminițe de speranță pentru un copil bolnav

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima ediție Sky Lanterns Event a avut loc în luna mai
Prima ediție Sky Lanterns Event a avut loc în luna mai

Sute de lampioane multicolore vor fi lansate în cerul nocturn sâmbătă, în Scuarul Operei Naţionale din Chişinău. Fiecare luminiţă va reprezenta şansa de însănătoşire a unui copil de şase ani.

Dragoş Boboc trăieşte cu bunica şi fratele său mai mare în Capitală. Când mama sa a murit, băieţelul a suferit un şoc psihic, care i-a provocat retard mintal şi de vorbire. 10 lei din vânzarea fiecărui felinar cumpărat vor fi donaţi pentru tratamentul lui Dragoş într-o clinică neurologică de la Moscova.

Sky Lanterns Event este la a doua ediţie şi este organizat de trei tineri din Chişinău, cu sprijinul unei companii IT. „Sperăm că sâmbătă vom aduna peste o mie de oameni. Planificăm să facem şi o a treia ediţie în luna august. Visul nostru este să ajungem la 10.000 de lampioane lansate în aer", spune Iulian Savin, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Pe lângă scopul caritabil, evenimentul va avea şi un program de divertisment pe cinste. „Ne vom bucura de o atmosferă deosebită, cu un program colorat: muzică, DJ energici, show de lasere, lampioane multicolore, acces la net gratuit şi multe zâmbete", promite Irina Ghelbur, reprezentantul companiei StarNet.

În luna mai, banii colectaţi din vânzarea felinarelor de hârtie colorată au fost donaţi unei fetiţe bolnave de cancer. „Am participat la un spectacol de neuitat şi, în acelaşi timp, am ajutat un om în nevoie", povesteşte Daniela Vekvert, o studentă care a participat la prima ediţie a evenimentului.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite