La Chișinău s-a deschis un Centru de medicină tradițională chineză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de medicină tradiţională chineză a fost inaugurat astăzi în cadrul Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu" cu suportul Guvernului Republicii Populare Chineze.

Timp de 2 ani, aici vor activa trei medici chinezi, specialiști în fitoterapie chineză, acupunctură, terapie manuală, și patru doctori moldoveni (terapie manuală, fitoterapie, medicină tradițională).

Guvernul chinezi ne-a oferit cinci milioane de yuani (circa 540.000 de euro) pentru lucrările de renovare și dotarea Centrului cu echipament și plante medicinale.
„Cu siguranţă că investiţia făcută este una necesară şi eficientă pentru viitorul unei ţări", a declarat premierul Vlad Filat la ceremonia de inaigurare.

Andrei Usatâi, ministru al Sănătăţii, a menţionat că deschiderea acestui Centru demonstrează încă o dată că bolile pot fi tratate nu doar cu preparate chimice, ci şi prin intermediul medicinei tradiţionale.

La rândul său, ambasadorul chinez în Republica Moldova, Fang Li, a spus că Centrul a fost deschis în cadrul universităţii, astfel încât tinerii care îşi fac studiile aici să poată deprinde tehnicile medicinei tradiţionale chineze.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite