Înregistrarea islamului ar putea fi anulată, la solicitarea Mitropolitului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul examinează posibilitatea anulării deciziei de oficializare a islamului. O declaraţie în acest sens a fost făcută de către premierul Vlad Filat, după şedinţa Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova de azi.

Vlad Filat a spus că problema înregistrării Ligii Musulmanilor din Moldova urmează să fie examinată de către Ministerul Justiţieişi a solicitat Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove să delege reprezentanţi săi în acest proces.

„Vom crea o comisie mixtă cu reprezentanţii Bisericii şi din partea altora pentru ca să ajustăm legea la situaţia pe care o avem ţară", a spus premierul.

Mitropolitul Vladimir i-a cerut premierului Vlad Filat să revizuiască Legea cultelor, care a permis înregistrarea religiei, acum o lună. Înalt Prea Sfinţitul susţine că sute de credincioşi telefonează la Mitropolie, rugând preoţimea să intervină pe lângă conducerea ţării pentru a anula această lege.

„Având în vedere divergenţele dintre creştinii ortodocşi din ţările islamice şi cei care se închină islamului, noi cerem din partea creştinilor ortodocşi, ca această decizie să fie anulată", a declarat Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir.

Anterior, câteva sute de membri ai mai multor asociaţii ortodoxe au protestat împotriva
înregistrării religiei musulmane, din motiv că aceasta ar pute în pericol siguranţa cetăţenilor şi a statului Republica Moldova.

Citeşte şi:

CHIŞINĂU: „Războiul" religiilor. Creştin-ortodocşii protestează împotriva înregistrării islamului (VIDEO)

Revista presei: Musulmanii din Caucaz îşi revendică Republica Moldova. „Până la căderea Califatului Otoman, Moldova s-a aflat în componența sa"

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite