INFRACȚIUNE Au extorcat 8.000 de euro pentru construcții neautorizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofițerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției (CCCEC) au organizat un flagrant în cadrul căruia a fost reținut directorul unei firme din Capitală. El este bănuit de trafic de influenţă.

Potrivit CCCEC, acesta ar fi extorcat şi primit 2.000 Euro pentru a influenţa funcţionarii din cadrul Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru şi alte organe abilitate, întru obţinerea documentelor de legalizare a unor construcţii neautorizate amplasate în str. Studenţilor 4/1 şi 7/1 din sectorul Râșcani.

În rezultatul întreprinderii măsurilor operative de investigaţii, aproximativ la orele 12:45 în oficiul din str. Ceucari 2, mun. Chişinău, directorul a fost retinut în momentul primirii celor 2 000 Euro marcaţi „mită CCCEC".

La mijlocul lunii iunie, sub controlul ofiţerilor CCCEC, în cadrul aceleiaşi cauze penale directorului i-au mai fost livraţi 2.000 Euro, acţiunile date fiind documentate cu ajutorul tehnicii speciale. Astfel, acesta a primit 4 000 Euro, suma totală extorcată fiind de 8 000 Euro.

Acest tip de infracţiune se pedepseşte cu amenda de la 20 000 lei până la 60 000 lei sau închisoare pe un termen de la 2 la 6 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite