De azi, Guvernul interzice reclamele la medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva Adevărul
Arhiva Adevărul

În proiectul de lege formulat de Ministerul Sănătății singurele excepții de la publicitatea farmaceutica sunt reclamele din interiorul apotecilor, cele de la evenimentele medicale, precum și cele din publicațiile cu circuit închis, din mediul sanitar.

Guvernul a dat astăzi aviz favorabil proiectului de lege cu privire la interzicerea reclamelor la medicamente și tehnologiei medicale în media moldovenească.

Potrivit Ministerului Sănătății, care a elaborat acest proiect de lege, singurele forme de publicitate admise constau în panotajul interior din farmacii, reclamele de la expozițiile și manifestațiile cu caracter științific, precum și publicațiile dedicate angajaților medicali și farmaciștilor.

Totodată, în proiectul aprobat astăzi de Guvern se mai stipulează ca în textele publicitare să nu mai apară termeni de substituție, precum „substanțe medicamentoase" sau „articole cu destinație medicală", care ar putea induce publicul țintă în eroare.

„Oamenii trebuie să-și cumpere medicamentele pe bază de rețete eliberate de medici, nu după reclame. Rămâne să vedem exact care va fi și statutul suplimentelor alimentare. Pentru cetățean vitaminele sunt importante și de-asta trebuie să consume mai multe fructe și sucuri naturale", a declarat ministrul Sănătății, Andrei Usatâi.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite