Ghişeu unic de documentare a străinilor inaugurat la Biroul Migraţie şi Azil al Ministerului Afacerilor Interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Străinii care se află în Republica Moldova vor obţine mult mai uşor documentele pentru legalizarea şederii aici. Datorită ghişeului unic de la Biroul Migraţie şi Azil al Ministerului de Interne inaugurat recent, va fi simplificată procedura de documentare a străinilor.

Astfel, pentru a obţine dreptul de şedere în Moldova, solicitantul se va adresa doar la ghişeul unic al Biroului Migraţie şi Azil, fiind scutit de perfectarea documentelor la Agenţia naţională pentru ocuparea forţei de muncă a Ministerului Muncii Protecţiei Sociale şi Familie şi la subdiviziunile Întreprinderii de Stat „Registru".


În prezent, schimbul de informaţii între aceste instituţii este asigurat de către curieri speciali. Însă această metodă este ineficientă şi va fi înlocuită cu sistem infirmaţional operativ.


Vor obţine actele cu uşurinţă


De serviciile Biroului Migraţie şi Azil al MAI pot beneficia străinii sosiţi pentru reîntregirea familiei, imigranţii la muncă, studenţii străini, persoanele care desfăşoară activităţi umanitare şi religioase, străinii sosiţi pentru tratament medical, balneosanatorial, cei care au primit statut de refugiat, repatriaţii şi apatrizii.


La ghişeul unic de la MAI, cetăţeanul străin va depune cererea şi actele stabilite prin lege, este fotografiat şi i se preia semnătura digitală, după care va primi actele de identitate solicitate. Astfel, procesul dat exclude barierele birocratice şi administrative.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite