Fosta directoare a gimnaziului din Verejeni a blocat cu o scândură uşa şcolii ca să nu intre în instituţie noul director

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva zeci de persoane din Verejeni, Teleneşti, însoţite de Ştefan Bârcă, primarul localităţii şi Svetlana Cersac, ex-director al gimnaziului din localitate, au blocat cu o scândură uşa şcolii, pentru a împiedica accesul în instituţie al noului director, Olga Gherman.

Protestatarii şi-au motivat acţiunea prin faptul că Olga Gherman ar vrea să se răzbune pe copiii consătenilor care nu au susţinut-o în alegerile locale din iunie 2011. Olga Gherman susţine că învinuirile sunt aberaţii, transmite cuvântul.md. În ultimii 12 ani, Olga Gherman a fost primar în Verejeni. Din 2011 ea a devenit directoare a şcolii, printr-o decizie a instanţei de judecată.

Cei circa 50 de protestatari au ameninţat că gimnaziul va fi închis până va fi numit un alt director. Ion Negrescu, şeful Direcţiei Învăţământ, a declarat că intenţionează să numească temporar o altă persoană în funcţia de director pentru a asigura desfăşurarea normală a procesului de învăţământ până când va fi găsită soluţia de depăşire a conflictului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite