FRAUDĂ Au furat aproape 5 milioane de lei moldovenești din banii alocați de stat pentru vârstnici și familii defavorizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lei moldovenești
Lei moldovenești

Suspecții au pus mâna pe banii statului incluzând în listele cu beneficiarii reali persoane care nu se încadrau în criteriile de acordare a ajutoarelor și chiar oameni decedați.

Meseria de asistent social s-a dovedit a fi una extrem de bănoasă pentru niște escroci din Drochia. Până când au ajuns pe mâna poliției. Conform anchetatorilor, asistenții sociali ar fi sustras din fondurile sociale alocate bătrânilor și oamenilor din familii defavorizate echivalentul în lei moldovenești a circa 300.000 de euro, din luna februarie și până în prezent.

Lucrătorii direcției de Asistență Socială și Protecție a Familiei din Raionul Drochia și-au însușit banii publici incluzând în baza de date cu beneficiarii de drept oameni decedați și persoane care nu îndeplineau criteriile de acordare a ajutorului de la stat.

După ce le va fi dovedită vinovăția, asistenții sociali puși pe delapidări de milioane riscă între 8 și 15 ani după gratii, cu privarea dreptului de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de până la cinci ani.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite