Elevele pot să se îmbolnăvească din cauza hainelor extravagante.Uniforma şcolară, pro sau contra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevele spun că se simt confortabil în hainele care le poartă
Elevele spun că se simt confortabil în hainele care le poartă

Ministerul Educaţiei a continuat astăzi dezbaterile la tema dacă trebuie sau nu ca elevii să poarte uniforme şcolare. Este un răspuns la iniţiativa academicianului Gheorghe Duca care a adresat Guvernului un demers în care cere ca în instituţiile de învăţământ să fie o ţinută obligatorie.

„De mai mulţi ani încercăm să convingem părinţii că e mai bine ca toţi elevii să fie îmbrăcaţi la fel. Fetele poartă haine extravagante, unele părţi ale corpului fiind descoperite. Astfel ele se pot îmbolnăvi", şi-a exprimat opinia Leonid Amoaşei, directorul Liceului „Mihai Eminescu" din Bălţi.

Maria Jitari, director-adjunct la Liceul „Spiru Haret" din Capitală i-a replicat: „Dacă într-adevăr ne interesează sănătatea fetelor, nu ar trebui să le impunem să umble în fuste în timpul iernii. Le acoperim o parte a corpului şi o descoperim pe alta". Maria Jitari consideră că elevii trebuie să fie învăţaţi să fie decenţi indiferent dacă poartă sau nu uniformă. În plus, nu trebuie să neglijăm partea financiară a familiilor. Purtarea uniformei impune o încălţăminte şi o geantă deosebită", a adăugat profesoara.

Valentina Lungu, director la „Pas cu pas" e de părere că cel mai important e ca elevul să se simtă liber, confortabil. „Sunt probleme mult mai importante de rezolvat acum precum ar fi faptul că şcoala să devină prietenoasă copilului", a spus Valentina Lungu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite