ESCROCHERII O femeie din Ungheni a jefuit mai multe firme din Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii din sectorul Râșcani al Capitalei au reţinut o femeie în vârstă de 48 ani, originară din or. Ungheni. Ea este suspectată de escrocherie în proporţii deosebit de mari, care a adus prejudicii de milioane lei la 13 firme private, dar e posibil ca numărul acestor agenți economici să fie mai mare.

Potrivit Comisariatului general de Poliție Chișinău, suspecta acţiona din numele unei întreprinderi individuale împreună cu alte persoane, în scopul dobândirii ilicite prin înşelăciune şi abuz de încredere a produselor alimentare, mărfurilor și materiale de construcţii de la firmele care aveau în vânzare respectivele bunuri.

Astfel, bănuita contacta telefonic potenţiala firmă şi solicita să procure bunuri, produse în cantităţi mari. Evident, între părţi era încheiat un contract de vânzare-cumpărare unde erau indicate date de contact şi adrese false, escroaca primea marfa solicitată fără să achite banii la moment. Ulterior se făcea nevăzută.

Marfa primită ulterior era vândută foarte repede la jumătate de preţ. În plasa ei au nimerit deja 13 întreprinderi mixte care le-a adus un prejudiciu de circa 2 000 000 lei. Oamenii legii nu exclud faptul că în această schemă frauduloasă sunt implicate şi alte persoane.

În prezent suspecta numărul unu este cercetată penal în stare de arest şi riscă o pedeapsă cu închisoare de la șapte până la zece ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite