Doi foşti directori de la Registru au ajuns pe banca acuzaților

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Molojen a fost demis în martie 2011 pentru că nu ar fi gestionat eficient fondurile Registru
Vladimir Molojen a fost demis în martie 2011 pentru că nu ar fi gestionat eficient fondurile Registru

Procuratura Anticorupţie a finalizat ancheta şi a expediat Judecătoriei Buiucani dosarul penal în privinţa foştilor directori ai întreprinderii de stat Registru, Vladimir Molojen şi Anatolie Gumeniuc.

Vladimir Molojen este învinuit de abuz de serviciu şi neglijenţă în serviciu. Potrivit procurorilor, în august 2008, el a încheiat contracte de publicitate cu firma Altent-Com fondată de soția și fiul său. Numai pentru panoul publicitar cu iluminare, instalat pe strada Alexandru cel Bun din Capitală, Registru plătea câte 250 de euro în fiecare lună. Astfel, între 29 august 2008 și 11 mai 2011, întreprinderea a plătit companiei 128.139 lei.

Procurorii menţionează că în perioada 30 mai 2008 - 10 martie 2011 prejudiciul adus întreprinderii de stat s-a cifrat la 2,8 milioane de lei, ce constituie proporţii deosebit de mari.

Un alt fost director general de la Registru, Gumeniuc Anatolie, este învinuit de neglijenţă în serviciu. Acesta ar fi știut despre contractele încheiate cu firma apropiată lui Molojen, dar nu a făcut nimic pentru a le rezilia.

Pe banca acuzaților va compărea și fostul șef al Direcției Logistică de la Registru, acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu. Toți trei sunt judecați în libertate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite