De ziua lor, silvicultorii au făcut daruri copiilor orfani GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii de la Gimnaziul-internat din Străşeni au sărbătorit sâmbătă ziua de naştere. Nu a lor, ci a lucrătorilor din Silvicultură. Aceştia au decis ca de ziua lor profesională să aducă zâmbete pe feţele copiilor care nu au avut norocul să crească în sânul familiilor.

Silvicultorii s-au împărţit în echipe şi au vizitat mai multe internate din ţară. La Străşeni a venit şefii Agenţiei Moldsilva. le-au adus copiilor în dar o maşină de spălat, un televizor şi lemn pentru construcţia gardului. Ion Lupu, directorul agenţiei, a promis să le amenajeze şi parcul din curtea instituţiei.

Copiii s-au bucurat de fructe şi îngheţată

Totuşi, copiii s-au bucurat cel mai mult de masa de sărbătoare care le-a fost pregătită. În afară de borşul şi terciul care le este servit în fiecare zi, ei au mâncat fructe exotice şi îngheţată.

„E frumos să faci bine, să aduci bucurie pe chipurile copiilor. Au dansat foarte frumos. Sunt talentaţi. Nu pot înţelege ce inimă trebuie să ai ca să abandonezi aşa copii", a spus emoţionat Ion Lupu.

Oaspeţii au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare Constantin Ioniţă, directorul gimnaziului-internat, salută oaspeţii Copiii au maşină de spălat nouă

GALERIE FOTO!

Deşi copiii sunt crescuţi aici în condiţii bune, cu toţii îşi doresc să se întoarcă în familii. Uşile internatului sunt deschise pentru toţi micuţii cu soartă grea. Constantin Ioniţă, drectorul şcolii, ne-a prezentat două surori - de trei şi, respectiv, de şapte ani, aduse la internat săptămâna trecută. Mama lor a fost ucisă de concubin, iar rudele nu au avut mare dorinţă să le ţină în familie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite