Datele cadastrale despre bunurile imobile vor fi actualizate anual, până la 1 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general al Agenției Relații Funciare și Cadastru, Anatolie Ghilaș, demersul legislativ vizează crearea unei baze legale pentru asigurarea datelor la zi privind imobilele și proprietarii acestora.

Autoritățile publice locale vor prezenta centrelor cadastrale teritoriale datele despre atribuirile de terenuri, autorizațiile de construcție eliberate, darea în locațiune a imobilelor aflate în proprietate publică și construcțiile ridicate fără autorizare, anual, până la data de 1 iunie, informează Info-Prim Neo.

Măsura este prevăzută în proiectul de lege aprobat de Guvern, privind monitorizarea imobilelor. Potrivit directorului general a Agenției Relații Funciare și Cadastru, Anatolie Ghilaș, demersul legislativ vizează crearea unei baze legale pentru asigurarea datelor la zi privind imobilele și proprietarii acestora.

Totodată, proiectul de Lege mai prevede ca în cazul privatizării unor imobile, darea în locațiune, vânzarea silită și ipotecarea lor este necesară actualizarea informațiilor, dacă de la actualizarea precedentă au trecut mai mult de trei ani.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite