FILARMONICA DE DUPĂ GRATII Puşcăriaşii de la Pruncul au asistat pentru prima dată la un concert de muzică clasică. Vezi GALERIA FOTO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţinuţii de la Penitenciarul de la Pruncul au asistat ieri la un concert de violoncel susţinut de tânăra interpretă Olesea Muntean. Din cei peste 300 de puşcăriaşi, la spectacol au asistat doar 15, iar câţiva au plecat înainte de încheierea recitalului. „E un gen de muzică mai complicat pentru ei", a explicat un gardian.

Ştefan A., unul dintre deţinuţi, ne-a spus că lui i-a plăcut spectacolul. „Prefer muzica liniştită. De vreo şapte ani n-am fost la concert. Nu ştiu dacă voi mai avea parte de aşa ceva aici", a spus Ştefan. În timpul concertului el a ţinut în mână o floare, pe care o mirosea întruna. Sufla spre ea, de parcă ar fi dorit să-i dea viaţă. „Noi am crescut-o aici", a spus Ştefan. La final, i-a dăruit trandafirul interpretei.

Muzică prea complicată

Şi lui Tudor H., absolvent al Colegiului de Arte din Soroca, i-a plăcut recitalul. El ne-a spus că poate cânta la mai multe instrumente de suflat. „Îmi aduc aminte de tinereţe, de zilele petrecute la libertate", a spus cu regret Tudor. Ceilalţi deţinuţi însă nu păreau pasionaţi de muzica clasică. Marin G. a menţionat că el preferă muzica populară sau manelele

image
image
image

Click aici să vezi GALERIA FOTO!

Sergiu Batrâncea, şeful adjunct al penitenciarului, a spus că deţinuţii au mai asistat la spectacole. „Am avut concerte de muzică populară, uşoară, religioasă. Dar clasică este pentru prima dată", a afirmat acesta. Interpreta Olesea Muntean a susţinut recitaluri în mai multe penitanciare din Moldova. „Vreau să alin durerea celor care nu au acces la artă şi frumos", îşi motivează ea gestul de a merge cu violoncelul prin puşcării.

„Când am intrat prima dată într-un penitenciar mi s-a părut o scenă dintr-un film. Chiar de la intrare gardienii mi-au verificat lucrurile. Foarte repede însă m-am obişnuit", a recunoscut Olesea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite