Comercianții de alimente și medicamente din apropierea școlilor au fost luați la bani mărunți, la ședința de astăzi a Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajații ministerului Sănătății vor întocmi o listă cu medicamentele care urmează să fie interzise spre comercializare în vecinătatea instituțiilor de învățământ preșcolare și preuniversitare din Republica Moldova.

Patronii de magazine alimentare din apropierea școlilor și-ar putea lua adio de la vadurile comerciale cu elevi și recreații profitabile, cu începere din acest an.

O propunere în acest sens a fost discutată în ședința de astăzi a Guvernului. „Inițiativa constă în interzicerea plasării instituțiilor care prestează servicii de tip fast-food sau interzise pentru copii, la 100 de metri distanță de instituțiile școlare", a spus ministrul Sănătății, Andrei Usatâi.

În același context, Ministerul Sănătății s-a angajat să creeze și o listă cu medicamentele care urmează să fie interzise spre comercializare în apropierea instituțiilor de învățământ preșcolar și preuniversitar.

Conform ministrului, după ce va fi adoptată o hotărâre de Guvern, comercianții care vor ignora noile prevederi ar putea fi amendați cu 500 de lei, în cazul persoanelor fizice și cu până la 3.000 de lei în cazul persoanelor juridice.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite