Căminul liceului din localitatea Holercani, raionul Dubăsari, a fost renovat cu sprijinul Uniunii Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De astăzi, elevii din localitatea Holercani şi satele din apropiere, inclusiv din stânga Nistrului, vor beneficia de condiţii mai bune de trai şi studii graţie unor lucrări de renovare a căminului liceului din localitate. Reparaţia blocului a fost efectuată cu sprijinul proiectului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii", finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, în

Căminul liceului a fost construit acum 56 de ani şi de atunci a trecut doar de câteva ori prin reparaţii cosmetice parţiale, ceea ce a condus la degradarea blocului. „Căminul este prevăzut pentru 120 de persoane, dar în lipsa unor condiţii adecvate nu puteam caza acolo mai mult de 30 de elevi. Şi asta în timp ce o bună parte din elevii care frecventează liceul nostru sunt din satele vecine, inclusiv din stânga Nistrului şi au nevoie de cazare. Cu forţele proprii n-am fi reuşit să reparăm nici o parte a blocului, de aceea am hotărât împreună cu locuitorii din sat să apelăm la ajutorul Uniunii Europene", a declarat Tudor Tănase, primarul satului.

Prezent la ceremonia de deschidere a căminului, Ambasadorul Dirk Schuebel, Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, a declarat că prin acest proiect elevii şi profesorii din Holercani şi satele învecinate vor beneficia de condiţii mai bune de educaţie, iar acest lucru va avea un impact pozitiv asupra întregii comunităţi.

Matilda Dimovska, reprezentant permanent adjunct PNUD Moldova, a declarat în cadrul ceremonii că prin aceste proiecte, PNUD contribuie la dezvoltarea locală durabilă a Republicii Moldova şi că va susţine şi în continuare asemenea iniţiative pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii oamenilor din localităţile rurale.

Costul total al lucrărilor se estimează la 102,082 Euro.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite