Brazi vii în chirie – o premieră pentru Moldova. Brazii nu vor fi aruncaţi, ci plantaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spre deosebire de brazii în ghiveci, cei tăiaţi trăiesc maxim două săptămâni
Spre deosebire de brazii în ghiveci, cei tăiaţi trăiesc maxim două săptămâni

În premieră pentru Republica Moldova, un Brad de Crăciun poate fi închiriat! Ideea acestui serviciu inovator şi ecologic aparţine Pieţei de Sud, realizată împreună cu cea mai mare pepinieră din Moldova, SA „Codru-Nord" din municipiul Bălţi.

Autorii aceste idei susţin că chiria brazilor este avantajoasă din mai multe puncte de vedere. Unul dintre acestea este aspectul financiar - consumatorii achită doar jumătate din costul achiziției. Un alt aspect important este cel ecologic - pomii nu sunt aruncați după sărbătorile de iarnă, ci sădiți pentru a contribui la protejarea mediului. Astfel vor fi sacrificați mai puțini brazi pentru Crăciun și Revelion, iar cei returnați vor crește în continuare în mediul lor natural. Dar cel mai important este faptul că un brad viu conferă o prospețime deosebită sărbătorilor. Or, spiritul lui Moș Crăciun niciodată nu s-a simțit atras de un brad artificial.

"Circa 20 de clienţi deja aşteaptă ca brazii să le fie livraţi la domiciliu. Primii pomi vor ajunge pe 20 decembrie. Un Pom de Crăciun de 1,5 metri va fi închiriat cu 250 de lei. Brazii sunt furnizați de către societatea Codru-Nord S.A. din Bălți, care este partenerul acțiunii, și sunt aduși în ghivece speciale. După sărbători, clienții pot păstra brazii pentru a-i planta pe proprietatea proprie sau în locurile publice autorizate, pentru o plată suplimentară de doar 150 de lei. Oferta este valabilă pentru perioada 24 decembrie 2011 - 15 ianuarie 2012, iar livrarea în raza municipiului Chișinău este gratuită", a declarat directorul Pieții de Sud, Lilian Ciupac.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite