Biserica ortodoxă „Ștefan cel Mare“ din Paris și-a sărbătorit hramul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lăcașul sfânt al basarabenilor din capitala Franței și-a omagiat, în această sâmbătă, Hramul. La eveniment a fost prezent și Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, precum și alți preoți francezi.

Înaltpreasfințitul Iosif a povestit enoriașilor despre rolul și importanța pe care a avut-o Ștefan cel Mare în perioada domniei sale, despre lupta sa pentru apărarea credinței și neamului. Preotul Valeriu Jornea a explicat creștinilor de ce ocrotitor al comunității a fost ales anume Ștefan cel Mare, îndemnându-i pe aceștia să-și păstreze credința și limba strămoșească.

Sfânta Liturghie a fost urmată de un concert prezentat de ansamblul folcloric al parohiei, după care oaspeții s-au ospătat din bucate tradiționale moldovenești.

Parohia Înălțarea Domnului și Sfântul Ștefan cel Mare are ca preot Paroh pe părintele Valeriu Jornea și face parte din Mitropolia Ortodoxă a Europei Occidentale și Meridionale - Patriarhia Română.

Biserica ortodoxă „Ștefan cel Mare" din Paris a fost înființată în 2007. Până în prezent, aici au fost creștinați peste 200 de copii și adulți și cununați în jur de 100 de cupluri. Pe lângă biserică există un grup folcloric, o mică bibliotecă, se predau cursuri de limbă română pentru copii, cursuri de limbă franceză pentru adulți, un studiu biblic, sunt oferite gratuit consultații juridice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite