Bebelușul de patru luni din Recea vaccinat împotriva poliomielitei a murit sufocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Andrei Iațîșin, directorul Centrului Medicilor de Familie din Strășeni a precizat că moartea băiețelului a survenit la 36 de ore de la efectuarea vaccinului. Tot pe 13 martie, un alt copil din Recea a mai fost vaccinat cu aceeași substanță, nefiind constatate reacții adverse.

Bebelușul de numai patru luni decedat în urmă cu aproape două săptămâni în satul Recea, raionul Strășeni, după ce i-a fost vaccinat un vaccin împotriva poliomielitei, a murit sufocat, după ce fusese alimentat. Aceasta este concluzia prezentată de Centrul de medicină legală din Chișinău, înaintată Ministerului Sănătății, relevă TRM.md.

Andrei Iațîșin, directorul Centrului Medicilor de Familie din Strășeni a precizat că moartea băiețelului a survenit în ziua următoare efectuării vaccinului. Tot pe 13 martie, un alt copil din Recea a mai fost vaccinat cu aceeași substanță, nefiind constatate niciun fel de reacții adverse.

Băiețelul de doar patru luni a decedat la 36 de ore după ce i-a fost administrat vaccinul împotriva poliomelitei

În săptămâna imediat următoare survenirii accidentului, Ministerul Sănătății a detașat la Recea o comisie specială care a verificat calitatea vaccinului, precum și modul în care acesta a fost administrat.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite