Apă şi duşuri asigurate de patroni în perioada caniculură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atunci când afară temperaturile depăşesc 30 de grade Celsius, angajatorii sunt obligaţi să le dea angajaţilor doi litri de apă pe zi, să-i asigure cu duşuri şi să le dea echipament individual de protecţie. Cel puţin aşa spun reprezentanţii sindicatelor.

Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) solicită agenţilor economici să ia toate măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru a proteja salariaţilor în perioada caniculară.

Sindicaliştii îi obligă pe patroni sa reducă intensitatea şi ritmul activităţilor fizice, să asigure ventilaţia la locul de muncă, alternarea efortului dinamic cu cel static şi a perioadelor de lucru cu perioadele de repaus.

Salariaţii, membri de sindicat, care se confruntă cu astfel de situaţii, pot apela reprezentanţii CNSM pentru a semnala încălcările. Numărul Liniei Fierbinţi este 23.40.90. Legislaţia naţională prevede ca angajatorii care nu întreprind măsuri de protecţie împotriva caniculei, să fie sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 80 şi 500 de unităţi convenţionale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite