Anul Nou bate la uşă, dar şi la buzunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape toate locurile in cluburile de noapte au fost rezervate
Aproape toate locurile in cluburile de noapte au fost rezervate

REVELION Cluburile, restaurantele şi saunele din Chişinău se întrec în oferte pentru noaptea dintre ani. Dacă vrei o petrecere pe cinste ar trebui să scoţi din buzunar chiar şi câteva mii de lei.

O noapte în stil retro, carnaval sau poate Moulin Rouge? Cluburile din Capitală se întrec în oferte de Anul Nou. Unele, în semn de mulţumire, vor oferi cadou carduri VIP, iar altele îşi vor transforma clienţii în eroi din filmele sovietice.

Dacă sunteţi gată să experimentaţi, ar trebui să vă grăbiţi pentru că mai toate locurile au fost rezervate. Reprezentanţii clubului „Dom Michell" spun că vor organiza un show în stilul „Moulin Rouge". „Chelneriţele vor purta corsete roşii foarte sexy. Masa în localul nostru va costa 50 de euro, iar în acest preţ vor fi incluse fructe şi şampanie", a spus Andrei Sigurnov de la „Dom Michelle".

O masă pentru cinci persoane la „Sargon" costă aproape 350 de euro. „Jumătate din aceşti bani vor fi folosiţi pentru consumaţie. Am pregătit multe surprize pentru clienţii noştri. Vom avea animatori de la Odesa, dar şi vedete de la noi", ne-a spus managerul Mihai Babanschi. În clubul „Cocos" o masă pentru cinci persoane costă 10.000 de lei.

Nici restaurantele nu rămân în urmă. „Manhattan" pregăteşte o noapte în stilul oraşului New York, o tombolă cu premii şi muzică bună. „44 Jazz Café" vine cu o ofertă de 44 de euro de persoană. Localul pregăteşte un program cu muzică live şi un concert al formaţiei „Mahagon".

Cei care vor să intre curaţi la propriu în Noul An, vor trebui să plătească dublu faţă de tariful obişnuit. Preţurile vor varia între 250 de lei şi 500 de lei pentru o oră. Majoritatea saunelor au fost deja rezervate chiar şi cu două luni înainte de Revelion. Pe lângă tradiţionala baie de aburi şi masajul cu mături din crenguţe de stejar, aceste localuri nu oferă program special, ci doar un bonus, o oră gratis. Petrecăreţii vor veni în noaptea dintre ani cu propriile bucate şi băuturi alcoolice. În unele saune clienţii pot veni şi cu propriile crăciuniţe.

Caviar şi şampanie, pe masa de sărbătoare

În timp ce unii şi-au rezervat locurile în restaurante şi cluburi, alţii preferă să petreacă noaptea dintre ani acasă, alături de cei dragi. În ajun, pieţele şi supermarketurile sunt asaltate de cumpărători.

Masa de Revelion


De obicei, moldovenii au pe masa de Revelion friptură de porc, salata „Olivie", pârjoale, răcituri. La desert servesc citrice şi tort, iar când ceasul bate miezul nopţii, tradiţional, ciocnesc pahare cu şampanie. Comercianţii au profitat şi în acest an de cererea mare, ridicând preţurile cu câţiva lei. Un kilogram de carne de porc costă acum aproape 70 de lei, iar pentru un kilogram de caşcaval scoţi din buzunar de la 90 de lei în sus. Portocalele şi mandarinele pornesc de la 20 de lei kilogramul, bananele costă cel puţin 15 lei, iar strugurii 25 de lei. Preţul unei torte de un kilogram variază între 65 şi 100 de lei, dar poate ajunge şi la 200 de lei. O sticlă de şampanie costă între 30 şi 60 de lei. Gurmanzii cu punga plină pot avea şi caviar pe masă, la preţ de peste o sută de lei suta de grame. ;

Revelion cu artificii şi vedete, în stradă

Pentru cei care vor să petreacă noaptea dintre ani în centrul Capitalei, autorităţile au pregătit un concert cu vedete de peste hotare, dar şi locale. Spectacolul va începe la ora 19.00 cu interpreţi tineri şi copii. La 20.00 în Piaţă Marii Adunări Naţionale va evolua ansamblul vocal „Plăieşii" şi ceata de urători „Moştenitorii", dar şi interpreţii de muzică populară Alina şi Oleg Cuciuc. După 21.00 în scenă vor urca mai mulţi absolvenţi ai Fabricii de Staruri: Alexandru Manciu, Anastasia &Victoria, Cristi, Mary, Broono, Natalia, Dibo, Marina etc.

image


Adrian Ursu, Pavel Parfeni, Cătălina Cărăuş, Catharsis vor cânta până la miezul nopţii. Atunci când ceasurile vor indica 00.00, în Piaţă va începe un adevărat spectacol cu focuri de artificii, care va dura 10 minute. Surpriza cea mare este DJ Sash din Germania, prezent pentru prima oară în Republica Moldova. Acesta va urca pe scenă după miezul nopţii, fiind însoţit de un laser show de excepţie. În final publicul va fi delectat de DJ Project &Giulia din România. Concertul va dura până aproape de ora două noaptea.


Printre politicienii care vor fi prezenţi în Piaţă Marii Adunări Naţionale va fi premierul Vlad Filat. „Voi fi alături de oameni la Revelionul din centrul Capitalei", a declarat Filat, care deţine acum şi interimatul funcţiei de preşedinte al statului. Deocamdată nu se ştie care dintre politicieni va rosti tradiţionalul mesaj de felicitare pentru moldoveni în noaptea dintre ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite