90 de turişti ruşi şi ucraineni vor vedea Delta Dunării la bordul navei Princessa Elena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nava de pasageri "Princessa Elena" îşi reia cursa maritimă Giurgiuleşti - Istanbul - Giurgiuleşti. Cel mai ieftin bilet costă 325 de dolari, cu masa şi cazarea asigurată la bordul navei. Moldovenii nu prea s-au grăbit să viziteze Turcia, majoritatea pasagerilor fiind turişti veniţi din Rusia şi Ucraina.

„Pentru turiştii ucraineni şi ruşi, aceastră croazieră e foarte atractivă. Au ocazia să vadă Delta Dunării, un lucru inedit pentru ei", a declarat Iurie Zaharia, şeful Serviciului Transport Naval de la ministerul Transporturilor.

Alături de turişti, în Turcia vor călători şi zece jurnalişti. Croaziera va dura 7 zile, dintre care circa 4 zile se vor afla pe mare, iar restul în Istanbul. Călătorii vor fi cazaţi chiar pe navă, care va staţiona în din strâmtoarea Bosfor.

Cel mai ieftin bilet este de 325 de dolari, iar cel mai scump-1500. La bord există un restaurant şi un minibar.

image

Foto: Princessa Elena în strâmtoarea Bosfor

Cursele Princeessei Elena au fost reluate după un an şi jumătate de pauză, timp în care nava s-a aflat la Sevastopol. „A fost dusă acolo pentru o revizie, dar ulterior s-au descoperit că are probleme tehnice şi a mai rămas", a declarat Zaharia, care ne-a asigurat că nava e în cea mai bună stare.

„20 de ani ai unui vapor corespund e comparabilă, ca funcţionalitate, cu un autoturism produs în 2008", a adăugat el şeful serviciului naval.

Nava a fost produsă în 1995 în China şi este închiriată de către Ministerului Transporturilor de la o companie africană. Ultima cursă a navei Princessa Elena a fost efectuată în 2009, transportând în jur de 3.000 pasageri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite