PROTEST Şoseaua Chişinău-Leuşeni, care duce spre vama moldo-română, este blocată de maşini cu numere străine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au blocat Ștefan cel Mare, proprietarii mașinilor cu numere de înmatriculare bulgare și lituaniene au blocat și drumul spre Leușeni, la circa 20 de kilometri de Chişinău.

UPDATE 15.05 După discuţiile cu poliţiştii, şoferii protestatari au decis să deblocheze una din benzile de circulaţie, pentru a permite automobilelor să treacă. Totodată, conducătorii auto spun că îşi vor scrie toate nemulţumirile într-un demers pe care îl vor trimite autorităţilor.

UPDATE 14.47 La faţa locului au venit cel puţin zece poliţişti, în uniforme, dar şi în civil, care îi somează pe şoferii protestatari să deblocheze traseul. Marian Maxian, şef Direcţie Prevenţie din cadrul Direcţiei generale Ordine Publică din cadrul Ministerului de Interne, ne-a declarat că acţiunea de protest este ilegală. „Nu este o acţiunea autorizată, plus că a fost blocată o şosea naţională, ceea ce este absolut interzis. Dacă nu vor elibera traseul vor fi traşi la răspundere, conform legislaţiei“, a spus ofiţerul de la MAI. Poliţiştii veniţi la faţa locului au început să documenteze fiecare şofer protestatar.

UPDATE 14:29 Protestatarii spun că nu vor renunța până când nu vor vorbi cu reprezentanții actualei guvernări.

UPDATE 14:23 Drumul spre Leușeni este blocat și de 15 tiruri, iar protestatarii se ceartă cu șoferii care vor să circule pe drumul Leușeni.

UPDATE 14:20 Aproximativ 40 de mașini au blocat drumul spre Leușeni. Șoferii nu vor să renunțe la protest, deși unul dintre polițiști le explică ilegalitatea acestei acțiuni.

Pentru că s-au simțit ignorați de către autoritățile moldovene, proprietarii mașinilor cu numere străine au hotărât să blocheze câteva străzi din Capitală. Nemulțumirea a venit în urma intrării în vigoare acum câteva zile, a legii ce prevede că cetățenii pot utiliza un automobil cu numere străine pe teritoriul Moldovei doar timp de 90 de zile cumulativ într-un an, calculat de la prima intrare în țară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite