Ce se va schimba după „prezidenţialele“ din regiunea transnistreană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetățenii din stânga Nistrului spun că își doresc susținerea Rusiei în continuare
Cetățenii din stânga Nistrului spun că își doresc susținerea Rusiei în continuare

Analiştii de la Chişinău sunt siguri că aceste alegeri, nerecunoscute de Republica Moldova şi de comunitatea internaţională, nu vor schimba prea multe în relaţia dintre cele două maluri de Nistru.

„Bineînţeles, nu vor avea loc schimbări esenţiale. Este clar însă că Moscova îşi doreşte să înlocuiască o figură odioasă cu una docilă", este de părere Anatol Ţăranu.

Ion Manole, preşedintele Asociaţiei „Promo-Lex", consideră că oficialii ruşi se conduc de un scenariu. „Regiunea transnistreană va rămâne controlată de Kremlin. Nu trebuie şi nici nu ne putem aştepta la schimbări pozitive pentru cetăţenii din stânga Nistrului. Totul depinde de scenariul pregătit de Rusia", afirmă Ion Manole.

Pe de altă parte, observatori veniţi din Federaţia Rusă au declarat că n-au înregistrat niciun incident major. „Este clar că nu sunt favoriţi şi asta e mai bine decât atunci când există un hegemon care ar influenţa masele", a spus Denis Dvornicov din Rusia. Potrivit agenţiei Olvia Press, pentru scrutinul de ieri au fost acreditaţi circa 130 de observatori.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite