Voronin este gata să colaboreze cu Filat, dar nu să-i ducă „cemodanul“ lui Ghimpu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Partidului Comuniștilor i-a dat dreptate în multe privințe premierului Vlad Filat și a declarat că opoziția este gata să colaboreze cu guvernarea pentru soluționarea problemelor stringente ale țării.

Vladimir Voronin i-a criticat astăzi, la o conferință de presă, pe actualii guvernanți, care ar fi creat „în acest colțișor al Europei o huntă măruntă ce nu recunoaște drepturile omului, democrația și propria noastră suveranitate".

„Republica Moldova devine țara oligarhilor, țara contrabandiștilor, unde toate posturile sunt ocupate în funcție de interese de grup sau personale. Așa nivel de corupție nici in Italia în cele mai rele timpuri cu mafia italiană nu a fost", a spus el.

„În adresarea lui Vlad Filat au fost date practic aceleași aprecieri. Unul dintre pilonii alianței protestează cu indignare împotriva însăși alianței, demonstrându-și în mod serios pesimismul și scepticismul față de funcționarea alianței", a adăugat fostul președinte.

Voronin a fost de acord cu Filat că în ultimii 2 ani guvernarea a ignorat opoziția și s-a arătat deshis să participe la negocieri pentru ca să fie ales președintele țării și depășită criza politică.

„Noi suntem gata să colaborăm, să participăm cu toții la soluționarea problemelor țării. Nu suntem gata să ducem «cemodanul» (n.n. din rusă, geamantanul) lui Ghimpu și să împărtașim cu ei prostiile lor. Dar în ceea ce privește problemele stringente, nici nu se discută", a spus Voronin. Nu a scăpat de calificative nici liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, pe care Voronin l-a numit din nou „2 metri de bulbuci".

Voronin a spus tranșant că PCRM nu-și dorește modificarea Constituției și vrea ca Moldova să rămână republică parlamentară.

Ieri, premierul Vlad Filat a lansat o serie de propuneri colegilor de coaliție. Liderul PLDM i-a îndemnat să reia negocierile cu PCRM pentru a fi ales președintele și a propus două soluții: să fie identificat un candidat de compromis sau să fie amendată prin vot solidar Constituția, astfel încât șeful statului să fie ales de popor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite