Voronin crede că alegerile anticipate sunt inevitabile: „Toți știu, dar se tem să înceapă vorba“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin susține că liderii tuturor partidelor ştiu că vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, însă nimeni nu riscă să aducă vorba despre asta.

„Prim-ministrul de obicei este cu declaraţii şi promisiuni, lasă el să spună acum când va fi ales preşedintele sau când vor avea loc alegeri anticipate", a spus deputatul comunist, citat de Info-Prim Neo, la emisiunea „Replica" de la PrimeTV, declarându-se întotdeauna gata de orice scrutin.

Totodată, el a menționat că PCRM nu se va supune deciziei Curții Constituționale în cazul în care instanța va decide că șeful statului trebuie ales cu majoritatea simplă de voturi a deputaților din Parlament.

Voronin a infirmat că ar fi primit indicații în timpul vizitei sale la Moscova, unde s-a întâlnit cu șeful Administrației de la Kremlin, Serghei Narîșkin, și a reiterat că ex-premierul Zinaida Greceanîi este cel mai bun candidat.

„În Moldova nu există la moment un politician care ar putea candida la Preşedenţie mai bun decât Zinaida Greceanîi. Noi am propus candidatura ei încă din luna martie 2009, atunci nu ne-a ajuns un singur vot ca s-o alegem. Nu avem de gând să susţinem alte candidaturi sau să propunem pe altcineva. Aşa cum preşedintele ţării se alege prin vot secret, cred că cei cărora le pasă de ţară şi vor să pună capăt crizei politice, vor face alegerea corectă până la urmă", a spus liderul PCRM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite