Voronin a rezolvat criza politică: vrea coaliție cu toate partidele parlamentare și alegeri anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul comunist consideră oportun pentru Republica Moldova un președinte independent față de Parlament. În această perspectivă, a dat de înțeles că a găsit deja un candidat neafiliat politic.

Șeful comuniștilor din Parlament a găsit deja două căi pentru soluționarea crizei politice, precizează Info-Prim Neo.

Prima rezolvare găsită de Voronin constă în crearea unei coaliții largi, care să cuprindă toate partidele politice din Parlamentul Republicii Moldova. A doua soluție propusă de el constă în desfășurarea de alegeri anticipate.

De asemenea, liderul PCRM exclude o posibilă alianță între PLDM și partidul pe care îl conduce. „Ce ne uneşte pe noi? Ce ne poate uni? Contrabanda de ţigări sau cea de armament? Am alergie de la cuvântul <alianţă>", a spus Vladimir Voronin, aseară, la emisiunea „În Profunzime" de pe Pro TV.

Deși PCRM a refuzat să negocieze depășirea crizei cu AIE, alegând să discute separat cu partidele din această alianță, Vladimir Voronin s-a întâlnit până acum doar cu președintele PLDM Vlad Filat, la inițiativa liberal-democratului.

Totodată, Vladimir Voronin a spus că, pentru funcția de președinte, a identificat un candidat neafiliat politic. „Cea mai reală este varianta cu un preşedinte independent faţă de Parlament, faţă de fracţiunile parlamentare. Dar el nu poate fi în afara politicii, el trebuie să lucreze cu politicul, însă la momentul înaintării acestei candidaturi el nu trebuie să fie din rândurile parlamentarilor", a precizat el.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite