Vlad Plahotniuc despre principala provocare pentru clasa noastră politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Republica Moldova este un stat cu o democraţie în curs de maturizare, drept pentru care periodic apar şi diferite blocaje politice, a declarat prim-vicepreşedintele Legislativului în cadrul unei întrevederi cu Andrew Young, şeful reprezentanţei din Moldova a Institutului Democrat National (NDI) din SUA.

Maturizarea democratică e principala provocare pentru clasa noastră politică, a declarat Vlad Plahotniuc, accentuând că, personal, este axat pe obţinerea unor rezultate practice în acest proces.
Potrivit unui comunicat de presă, deputatul susţine că după anul 2009 în Republica Moldova "s-au extins libertatea de exprimare, transparenţa în procesul politic, preocuparea cetăţenilor faţă de problemele statului, s-a consolidat democraţia în ansamblu. Dar actuala criză politică arată necesitatea unor reforme democratice complexe şi conceptuale, inclusiv în sistemul electoral al Republicii Moldova. Am înaintat iniţiativa legislativă cu privire la alegerea parlamentarilor pe circumscripţii uninominale, cu vot în două tururi, pentru a întări legătura între deputaţi şi alegătorii lor concreţi, pentru ca politicienii să aibă o responsabilitate directă în faţa oamenilor, a cărei lipsă o văd ca pe una dintre sursele blocajelor în dezvoltarea generală a ţării", a spus Vlad Plahotniuc.

Andrew Young, şeful oficiului NDI din Republica Moldova şi-a arătat disponibilitatea de a contribui la o dezbatere cât mai serioasă şi largă a iniţiativei privind alegerea deputaţilor prin vot uninominal în mediul politic şi cel de experţi din Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite