Vlad Plahotniuc, demascat la Londra şi anchetat la Chişinău?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii comunişti cer să fie creată o comisie parlamentară care ar investiga declaraţiile oamenilor de afaceri Victor Ţopa şi Viorel Ţopa precum că Vlad Plahotniuc ar fi beneficiarul atacurilor raider de la Victoriabank, Banca de Economii şi compania Asito.De asemenea, PCRM vrea ca prim-vicepreşedintele Parlamentului să fie suspendat din funcţie pe durata anchetei.

„Este afectată imaginea Republicii Moldova. Propun ca Vlad Plahotniuc să fie suspendat din funcţia de prim-vicepreşedinte pe durata anchetei", a spus deputatul PCRM Grigore Petrenco. El a solicitat ca procurorul general, Valeriu Zubco, şi directorul Centrului Anticorupţie, Viorel Chetraru, să fie invitaţi la următoarea şedinţă a Parlamentului pentru a fi audiaţi pe marginea acestui caz.

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a refuzat să supună votului suspendarea prim-vicepreşedintelui, făcând referire la regulamentul Parlamentului, care prevede o altă procedură a suspendării din funcţie.

Potrivit celor doi businessmani, Înalta Curte de la Londra ar fi prezentat dovezi că prim-vicepreşedintele Parlamentului moldovean este beneficiarul companiilor offshore care au preluat ilegal acţiuni de la cele trei insitituţii din Republica Moldova.

Cazul a ajuns într-o instanţă de la Londra deoarece una dintre firmele implicate este înregistrată în Marea Britanie.

Dovezile prezentate de Victor Ţopa şi Viorel Ţopa


Vlad Plahotniuc nu a fost prezent la şedinţa de azi a Parlamentului şi nu a comentat acuzaţiile care i se aduc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite