Vlad Filat: Guvernul îşi va da demisia dacă Moldova nu va obţine regimul fără vize cu UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-ministrul Republicii Moldova Vlad Filat
Prim-ministrul Republicii Moldova Vlad Filat

Premierul Vlad Filat spune că este gata să-şi sacrifice cariera politică în cazul în care Republica Moldova nu va obţine regimul liberalizat de vize cu Uniunea Europeană.

Liberalizarea regimului de vize este un obiectiv din Planul de activitate al Guvernului şi, dacă acest lucru nu se va realiza, executivul îşi va da demisia. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în Direct" la postul public de televiziune Moldova 1.

„Noi vorbim despre un lucru vital pentru oamenii noştri. Dreptul la libera circulaţie nu este doar dreptul de a urca în maşină şi a face o plimbare în Europa. Este vorba de sute de mii de oameni de-ai nostri care stau în Europa - să poată reveni periodic să-şi vadă familiile şi familiile să meargă periodic la ei", a declarat premierul, citat de Info-Prim Neo.

Vlad Filat a menţionat că pentru a obţine regimul liberalizat de vize este nevoie de sprijin politic. „Pe mine nimeni nu o să mă facă eurosceptic. Eu sunt înrăit în această încredere vizavi de viitorul european al Republicii Moldova. Dacă se vor pune beţe în roate, niciodată nu vom reuşi să circulăm liber în UE", a notat Filat.

Anterior, și ministrul de Externe, Iurie Leancă, a declarat că îşi va da demisia în cazul în care Republica Moldova nu va obţine regimul liberalizat de vize.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite