Vlad Filat și Evghenii Șevciuk s-au întâlnit la Odesa pentru noi discuții privind soluționarea conflictului transnistrean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-ministrul moldovean, Vlad Filat
Prim-ministrul moldovean, Vlad Filat

Întrevederea de la Odesa a premierul Vlad Filat şi liderului de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, a început în jurul orei 12.00. La discuţii participă şi vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov.

La începutul întrevederii, ministrul de externe al Ucrainei a declarat că aceasta are loc în contextul pregătirilor către o nouă reuniune în formatul de negocieri „5+2" pentru soluţionarea conflictului transnistrean, care este planificată pentru sfârşitul lunii februarie 2012, în oraşul Dublin, Irlanda, precizează Info-Prim Neo.

Agenda discuţiilor cuprinde perspectivele procesului de negocieri în problema transnistreană, precum şi paşii care urmează să fie întreprinşi pentru depăşirea problemelor stringente cu care se confruntă populaţia de pe ambele maluri ale râului Nistru.

Negocierile oficiale în formatul „5+2" au fost reluate la Vilnius, în perioada 30 noiembrie - 1 decembrie 2011, după o pauză de aproape 6 ani.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite