Vizită secretă în Transnistria a ministrului rus al Apărării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dmitri Rogozin Foto: Reuters
Dmitri Rogozin Foto: Reuters

Anatoli Serdiukov, ministrul rus al Apărării a efectuat, ieri, o vizită-fulger la Tiraspol şi a mers la obiectivele militare ale Rusiei din regiunea separatistă, anunţă portalul tiras.ru. Pe site-ul ministerului rus al Apărării lipseşte informaţia despre această vizită şi motivele acesteia.

"Dacă acest lucru nu s-a întâmplat atunci Federaţia Rusă a lezat suveranitatea statală a Republicii Moldova, clasa politică şi guvernarea, prin instituţiile respective, trebuie să ia act şi să reacţioneze", a comentat această vizită, în cadrul unei emisiuni la Publika TV, analistul politic, Anatol Ţăranu.

Potrivit presei de la Tiraspol, Anatoli Serdiukov, însoţit de generalul Valerii Evnevici şi alţi militari, a vizitat obiectivele militare ale Rusiei din regiunea transnistreană.
Pa pagina WEB a ministerului rus al Apărării nu există vre-o referinţă la o asemenea vizită. În acelaşi timp acolo se anunţă că joi, militarii din cadrul Grupului Operaţional al Forţelor Ruse (GOTR) din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, au efectuat trageri din arme de calibru mic, aruncătoare de grenade şi mitraliere antiaeriene.

Unii politicieni susţin că Serdiukov ar fi venit într-o inspecţie în ajunul vizitei în Republica Moldova a vicepremierului rus Dmitri Rogozin.
"Ar fi fost mai corect ca autorităţile noastre să fie informate în acest sens", a declarat pentru Publika Tv, preşedinte PSD, Victor Şelin.

Dmitri Rogozin, numit recent reprezentant al Kremlinului pentru Transnistria, va efecuta o vizită în Moldova în perioada 16-18 aprilie.

Unul dintre cei mai şovini politicieni ruşi, numit în funcţia de emisar special al preşedintelui Rusiei pentru conflictul transnistrean

FOTO Dmitri Rogozin despre „coteţul" moldovenesc

Reacția Cotroceniului la numirea lui Rogozin: „România trebuie să ridice mănușa aruncată"

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite