Trei deputați au părăsit fracțiunea PCRM. „Trădătorii pleacă la cimitirul politic!“, spun comuniștii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Tkaciuk și Vadim Mișin (stânga), în Parlament
Mark Tkaciuk și Vadim Mișin (stânga), în Parlament

Trei deputați au anunțat astăzi că părăsesc fracțiunea Partidului Comuniștilor din Parlament.Este vorba de Vadim Mișin, Oleg Babenco și Tatiana Botnariuc.

UPDATE 11.00 Vadim Mișin a explicat că cei trei sunt nemulțumiți de decizia partidului de a boicota ședințele plenare. „Peste 700.000 de alegători ne-a ales cu un singur scop - să fim trimișii lor în Parlament, să le apărăm interesele de la tribuna Parlamentului. Am fost de acord când conducerea partidului a decis să boicoteze. Acum credem că acest protest îndelungat nu aduce niciun folos alegătorilor noștri", a spus deputatul.

El a precizat că transfugii vor rămâne în opoziție față de Alianță, dar vor vota legile care aduc folos oamenilor, indiferent de autori. „Unii vor spune că este proiectul lui Filat, alții - al lui Plahotniuc. Este proiectul nostru, al celor trei. Nu am discutat nici cu Filat, nici cu Plahotniuc, Lupu sau altcineva. Nu suntem supărați pe nimeni, nu avem pretenții față de PCRM, Vladimir Voronin, Mark Tkaciuk sau altcineva. Rămânem fideli ideilor comunismului și socialismului și vom face tot ce ne stă în puteri să menținem această poziție în Parlament", a mai spus Vadim Mișin.

Un alt motiv din care cei trei se întorc în Parlament este „să apere rusolingvii".

Ora 10.05 Anunțul a fost făcut de comunistul cu ștate vechi, Vadim Mișin. „Deputații Mișin, Babenco și Botnariuc ies din fracțiunea PCRM și vor lucra de azi înainte de sine stătător în Parlament", a spus deputatul la ședința plenară din această dimineață.

Deputații din Alianța pentru Integrare Europeană au salutat decizia celor trei. „Acest pas va contribui la asigurarea stabilității și eficienței lucrului Parlamentului", a declarat liberalul Ion Hadârcă.

În schimb, foștii colegi din PCRM i-au acuzat de trădare. „Atunci când PCRM a fost la putere, ei nu au părăsit echipa, iar acum fac acest pas. Rămâne pe conștiința și reputația acestor persoane", a comentat deputatul PCRM, Artur Reșetnicov. El susține că unii din cei trei au fost supuși presiunilor și nu au rezistat. „Trădarea are un anumit preț. Posibil pe oponenții noștri îi deranjează că ratingul PCRM crește și de aceea continuă să caute caută trădători. Ei s-au alăturat trădătorilor Stepaniuc și Dodon, locul lor este la cimitirul politic", a adăugat fostul șef SIS.

General-maiorul de poliție Vadim Mișin (67 de ani) a fost unul dintre ideologii PCRM și a fost mereu alături de liderul formațiunii, Vladimir Voronin. După activitatea din cadrul Ministerului de Interne, este deputat încă din 1998, ales pentru mai multe mandate consecutive pe listele PCRM. În 2005, ex-președintele Voronin i-a conferit Ordinul Republicii pentru muncă îndelungată și prodigioasă în organelle supreme de stat.

Oleg Babenco (44 de ani) este proprietarul Universității Slavone, iar Tatiana Botnariuc (45 de ani) a fost directorul Casei de Asigurări Sociale din Dondușeni.

În ultimii ani, din fracțiunea PCRM au ieșit mai mulți deputați: Victor Stepaniuc, Vladimir Țurcan, Ludmila Belcencova, Valentin Guznac, Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, Veronica Abramciuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite