Traian Băsescu: “Vreau să cresc la 10.000 numărul burselor de studii oferite moldovenilor, până în 2014”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Președintele suspendat Traian Băsescu
Președintele suspendat Traian Băsescu

Suspendat în urmă cu 10 zile de guvernul Ponta, șeful de stat al României a declarat că vrea să dubleze numărul burselor pentru Republica Moldova și a reluat importanța recuperării proprietăților istorice de către Mitropolia Basarabiei.

Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat astăzi că până în 2014 vrea să dubleze numărul burselor de studii oferite moldovenilor. "Suntem în al treilea an consecutiv, privind programul de burse pentru elevii și studenții din Republica Moldova. Acum sunt oferite 5.000 burse la instituțiile de învățământ românești. Obiectivul meu este ca, după ce revin la Cotroceni, cresc numărul burselor la 10.00 până în 2014", a spus oficialul, în cadrul întâlnirii informale cu reprezentanții mass-media din Republica Moldova, la Institutul pentru Politici Sociale din București.

Băsescu către basarabeni: „Ponta e totuna cu Voronin. Aveţi grijă să nu vă mintă!"

În același context, Traian Băsescu a reiterat necesitatea ca Mitropolia Basarabiei să își recupereze proprietățile istorice confiscate de Uniunea Sovietică și a criticat faptul că pe teritoriul Moldovei se vorbește, ca limbă de stat, moldoveneasca în loc de limba română. "Ne este foarte greu să acceptăm ideea de minoritate moldovenească și limbă moldovenească. Este un fals istoric. Am vazut eforturile președintelui Voronin de a face dicționare româno-moldovenești. Ceva mai stupid de atât n-am mai întâlnit", a mai menționat președintele suspendat de guvernul Ponta.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite