Toți pentru unul și unul pentru toți! Liderii AIE îl sprijină pe Dorin Chirtoacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii AIE îi dau o mână de ajutor lui Dorin Chirtoacă
Liderii AIE îi dau o mână de ajutor lui Dorin Chirtoacă

Liderii Alianței pentru Integrare Europeană au semnat ieri o declarație comună, prin care și-au consolidat eforturile pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale. Președinții celor trei partide au chemat alegătorii să voteze candidatul comun al coaliției, liberalul Dorin Chirtoacă, la șefia Capitalei.

De asemenea, ei s-au angajat să susțină candidații AIE care au ieșit în turul doi în teritoriu și să creeze coaliții democratice în consiliile locale.

„Venim cu un mesaj consolidat către toți cetățenii să susțină masiv candidatura lui Dorin Chirtoacă. El este exponentul AIE, reprezentantul nostru comun. Este mai mult decât un purtător al platformelor electorale, este un simbol al tuturor obiectivelor pe care le-am convenit în Alianță", a spus Marian Lupu, liderul Partidului Democrat.

Vlad Filat, președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, a îndemnat alegătorii „să vină în număr cât mai mare la vot, să nu lase pe alții să decidă pentru ei".

„ÎMPREUNĂ PENTRU TOTDEAUNA"

„Îmi arde inima de bucurie pentru că suntem împreună", a mărturisit Mihai Ghimpu, mulțumind colegilor pentru sprijin. El a rugat cetățenii să închidă ochii la certurile din Alianță și să creadă în viitorul european promis. „Noi vom fi împreună întotdeauna", a promis liderul Partidului Liberal.

Tot ieri, liberalii au cerut renumărarea voturilor pentru Consiliul Municipal Chișinău, unde Partidul Comuniștilor a luat majoritatea mandatelor, pentru a evita speculațiile privind fraudarea alegerilor. De asemenea, PL a solicitat renumărarea buletinelor de vot declarate nevalabile, în condițiile în care numărul acestora este de trei ori mai mare decât la parlamentare.

Comuniștii insistă că în multe secții voturile lor au fost furate și cer demisia conducerii țării și a Comisiei Electorale Centrale. În replică, liderii AIE califică aceste acuzații drept „acțiuni electorale".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite